Saturday, November 3, 2012

TOLONG SAYA, DOKTOR CERMIN ...



sedih sangat tengok cermin depan kete kesayangan cik As ...
dah crack !! ...
lebih kurang 12cm kott panjangnya ...
hu hu huuuuu ...

baru 1 tahun usia nya ... dah cedera ... hu hu huuuu ...
sedih tau ! ...

kisahnya ... masa driving balik dari opis semalam ... cik As ada ler follow sebijik kete nih ... follow pun tak dekat tau ... ada jarak lebih kurang 2 biji kete kot dengan kete cik As ...

tiba-tiba, ada sebijik BATU KECIK yang SANGAT JAHAT telah melantun dan terus hinggap di cermin depan kete cik As tanpa belas kasihan ...

apalagi ... KELETIKKK !! ... bunyi nyaaa ... lalu cermin kete cik As pun retak ...
pastinya batu kecik jahat tu melantun setelah di langgar oleh kete depan cik As kann ... 

apa nak buat ... ini ler namanya KEMALANGAN ...

so, harini cik As bawa ler kete cik As jumpa doktor ... DOKTOR CERMIN ... doktor ni buat sesuatu untuk stop kan crack tu from spreading ke seluruh cermin ... jadi lah, sebagai temporary solution ... ujung tahun ni, kenalah tukar baru cermin tuu ... huk huk huk ...

nasib baik Mr. Dad dah janji nak sponsor the new cermin ... lega cik As ...
ho ho hooo ...
mekasih ye encik abang ... i lap u ketat ketat ... he hehehee ...






2 comments:

  1. Salam Ziarah....

    sabar ya, dugaan kecil je tu.... jemput ke blog akak di http://cheezemaz.blogspot.com, manalah tahu nak mencuba serbuk cheese CHEEZE MAZ yg bila dicampur dgn air panas menjadi sos sesedap cheeze wedge, KFC. Jemput juga komen resepi2 akak yg x seberapa tu

    ReplyDelete
  2. itu lah dia kak maz ... dugaan Allah kann ... nanti saya ke blog akak ek ... :D

    ReplyDelete