Thursday, September 17, 2015

PEEK-A-BOO !

Assalamualaikum semua ...

Aduhh aduhh sayang ...

Lama sungguh cik As tinggalkan blog ni ..

Sampai dah penuh SAWANG !

InsyaAllah, tak lama lagi cik As nak hidupkan balik lah blog ni ...

Tunggu yaaa ...


Thursday, April 11, 2013

PATHETIC ...

hello peeps ...

i really can't tolerate when it comes to people with no courtesy feelings in their damn hearts !

it is really annoying and PATHETIC !! ..

i repeat it again ... PATHETIC !! ...

don't they know being courteous is nice ?? ...
in a way, it complements things and people around you ...

helloooo ... get a life will you !



sorry, cik As ada ada sikit marah ... ha hahahahaa ...

Thursday, April 4, 2013

Happy Birthday Zulaikha & Ubaidah ...

Salam semua ...

bila datangnya bulan April setiap tahun cik As dan en. papa sangat lah excited ... sebab, ini adalah bulan "birthday" untuk kedua-dua buah hati kami ....

Nur Farihah Zulaikha bakal menyambut birthday nya yang ke-10 ...
Muhamad Farhan Ubaidah pulak bakal menyambut birthday nya yang ke-7 ...

Zulaikha lahir pada tarikh 07 April 2003 ...
Ubaidah pulak lahir pada tarikh 03 April 2006 ...
bulan sama ...
jimat belanja kalau nak buat birthday party ... he hehe ... 

happy birthday to my darlings ... Zulaikha & Ubaidah ...

kalau lah cik As tak keguguran kandungan yang pertama dulu, mungkin abang/kakak bebudak ni dah berumur 16 tahun sekarang ni ...
tapi, nak buat macamana ... dah bukan rezeki cik As sekeluarga ...
kita redho je lah dengan ketentuanNya ...

hadiah dah kasi in advance ... he hehe ...
seperti biasa, birthday party dibuat di KL secara tertutup ...
berkonsepkan "pot luck" ..

untuk tahun ni, birthday party akan dibuat di rumah adik cik As (yang baru kawen bulan Feb lepas) ... permintaan adik cik As ... maklumlah ... isterinya pandai memasak ... hi hi hi hii ...

semoga semuanya berjalan lancar hujung minggu ni... aminn ...


Tuesday, March 5, 2013

"ROCK OO" ...

Salam semua ...

"ROCK OO" ... filem abang Mamat Khalid ... best woooo ...

best wooo !! ... ha hahahaaa ...


Iolls and family dah tengok dah citer tu hujung minggu lepas ... memang tak mengecewakan langsung lahh ... kelakar nya bersahaja gitu ... memang best ...lagu-lagu dalam filem ni pun best-best tau ...

Sekian, lapuran layar perak dari cik As ... wakakakakakakaaaaa ...


Thursday, February 28, 2013

HAHH ?? FEBRUARY DAH HABIS ?? ...

Salam semua ...

February dah habis ??? Cik As busy sepanjang bulan February ...

busy like a bee, gitu ... he heheheee ..


Bermula dengan majlis perkahwinan adik lelaki cik As ... majlis nikah was on 1st Feb. ... keesokan harinya adalah majlis resepsi belah perempuan ... Majlis resepsi belah lelaki pula was on 9th Feb iaitu seminggu selepas majlis resepsi belah perempuan selesai ... selesai sudah part ini ... Alhamdulillah ...

Semua hiasan hantaran cik As yang bikin tau ... haaaa ... jangan tak percaya ... tapi, takde gambar nak tunjuk kat uols ... hu hu huuuu ...

Lepas tu, cik As sibuk kat opis ... sibuk dengan kerja yang berlambak-lambak ... ada inspection yang di bring upfront ... tu yang kelam kabut sikit ...

Dalam sibuk-sibuk hal kerja, cik As jadi tak sihat ... ini, dah hampir 3 minggu cik As tak sihat ... demam, batuk & selsema ... all in the package ... and to complete the package, datang lah ASTHMA attack ... hu huhuuuu ...

Itu yang tak sempat langsung nak buat entry utk Feb ni ... he he heheee ...

Till then, ta ta ...

Friday, January 11, 2013

2nd Operation ...



semalam en. papa sangat-sangat sedih ...
kesian dia tau ... hu hu huu

ayah nya ke hospital semalam ... di temani oleh ibu dengan adik en. papa ...
routine monthly check up untuk kaki ayah en. papa yang involve dengan eksiden 10 Syawal tahun lepas ...

the injury was quite bad ... cedera parah di kaki kanan nya ...
patah peha dan tulang betis/kering ... and the worst of all, kat buku lali ...
dislocated ankle ... yang ni paling teruk ...

kalau tak silap cik As, ni follow up yang ke-5 rasanya ...
the sad thing is, every time follow up check up, mesti dapat keputusan yang tak memberangsangkan ... through the X-RAY result, doktor mesti akan cakap "progress percantuman tak baik" ...
kesian abah ...

hasil check up semalam sangat mengejutkan ...
the bad news is progress percantuman buku lali was not good at all ...
ada displacement ... and kena buat operation untuk kali ke-2 !! ..

ini yang buat en. papa and his dad, mom and adik beradik semua sedih ...
ayahnya was a bit rough ... lesak sangat and tak berapa nak dengar nasihat ...
so, semua orang in the family rasa terkilan dan sedih ...

jadinya, doktor the mengarahkan supaya ayahnya di masuk kan ke hospital petang esok ...

yupp ... sabtu 12.01.2013 admit ...
operation dah schedule on monday 14.01.2013 ...
hopefully, lepas 2nd operation ni, he will get better and be able to walk again ...
insyaAllah !! ...

mintak doakan supaya abah cepat sembuh ... 





Thursday, January 10, 2013

GUITAR AND DRUM ...



cik As dan en. papa enroll kan Zulaikha dan Ubaidah kelas musik ...
kelas persendirian berhad gitu ...
saje kasi budak-budak tu belajar non-academic stuff ... 

petang semalam, Zulaikha dan Ubaidah sangat excited ...
sebab, petang semalam adalah hari pertama kelas muzik dorang ...

Zulaikha is now learning to play a new instrument ... budak gedik sorang ni nak belajar main gitar pulakk ... dah 3 tahun belajar main piano ... alih-alih tahun ni nak belajar main gitar pulakk ... katanya nak jadi macam papa ...

papa pun main gitar gakk ... mengada sungguh ler budak ni ... nasib baik ler cik As dan en. papa tak sempat beli the classical piano tu tau ... kalau tak ... nak buat apa ngan piano tu ?? ... buat meja makan kott ... hu hu huuu ...

jadi, semalam en. papa telah membelikan Zulaikha the guitar ...
yang fit for her size ...
beli yang biasa-biasa aje ...

sebenarnya kat rumah tu ada 2 gitar dahh ... tapi, tak sesuai dengan Zulaikha ... too big for her ... punyalah seronok dia semalam ... katanya, cikgu nya pun best ... pandai buat lawak ... teacher Nicholas namanya ... very nice young man ..

gitar ~ gambar kidnap dari uncle google ... he hehe ..

Ubaidah pulak belajar main drum ... ini adalah kelas muzik yang pertama untuk budak ni ... punyalah seronok dia ... cik As pun tak sangka yang dia betul-betul boleh beat the drum ...  yang mengajarnya pulak, kawan en. papa masa bujang dulu ... Ubaidah panggil, teacher Sham ...

untuk kelas drum ni, kita hanya perlu beli kayu drum aje ... cikgunya kata beli ikut saiz budak jugakk ... tak silap cik As, size 7A kott ... he hehee ...

kayu drum ~ gambar kidnap dari uncle google jugak ... he hehe ..

Alhamdulillah ... budak berdua tu enjoy sungguh kelas dorang semalam ... tak abis-abis bercerita pasal kelas masing-masing ... he hehe ...

anak-anak happy, mak ayah pun happy jugakk ...